Αναστάσιος Σακούλης - Photophysis Magazine

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Αναστάσιος Σακούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από τους Χιονιάδες στα Μαστοροχώρια Ιωαννίνων. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, απ' όπου αποφοίτησε το 1991. Στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων άρχισε να ασχολείται με την παρατήρηση και μελέτη της άγριας ζωής και τη φωτογραφία. Συνέχισε τις σπουδές του στα Χανιά, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο, κάνοντας έτσι την πρώτη του επαφή με την Κρήτη.

Δραστηριοποιήθηκε στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (BirdLife Greece) από το 1987, στην οποία εργάστηκε για 6 χρόνια και αργότερα διετέλεσε και γενικός γραμματέας για μία θητεία 2 χρόνων. Όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκε σε σημαντικά προγράμματα προστασίας και διαχείρισης προστατευόμενων ειδών και περιοχών. Το πρόγραμμα όμως που τον επανέφερε στην Κρήτη και τα Χανιά ήταν αυτό για την προστασία του Γυπαετού (LIFE Gypaetus), το οποίο τον έφερε σε επαφή με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Έτσι, από το 1999 ζει και εργάζεται πλέον μόνιμα στο νησί όπου, μεταξύ άλλων, ασχολείται με τη φωτογραφία της φύσης του και κυρίως των πουλιών. Φωτογραφίες του, με θέμα πάντα τη φύση, έχουν δημοσιευθεί κυρίως σε ελληνικά περιοδικά και βιβλία και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα ενημερωτικών φυλλαδίων και αφισών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα προστασίας της άγριας ζωής.

Προσωπικές του εκδόσεις αποτελούν το φωτογραφικό λεύκωμα Στιγμιότυπα της Κρητικής Φύσης και το postcard book "Φυσικά ...Κρήτη". Οι εκδόσεις "ΜΥΣΤΙΣ" κυκλοφόρησαν τα βιβλία του Αμφίβια, Ερπετά & Θηλαστικά της Κρήτης (2008) και Τα αρπακτικά πουλιά στην Κρήτη (2011).
Φωτογραφίες του Αναστάσιου Σακούλη μπορείτε να δείτε (ακόμη και ν' αγοράσετε) στους παρακάτω ιστότοπους
ΠΑΛΙΑ ΤΕΥΧΗ
Το ηλεκτρονικό περιοδικό είχε κυκλοφορήσει στο παρελθόν ως flip book και τα παλιά τεύχη μπορείτε να βρείτε παντώντας εδώ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΑΚΟΥΛΗΣ
Αρχικά η παρούσα ιστοσελίδα ήταν, αποκλειστικά, η προσωπική φωτογραφική σελίδα του Αναστάσιου Σακούλη. Μέρος της φωτογραφικής του δουλειάς μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναστάσιος Σακούλης
tassos@maich.gr
FACEBOOK

Επιστροφή στο περιεχόμενο